+31 (0) 30 602 16 17
Diversiteit op de werkvloer
28 november 2017

Diversiteit op de werkvloer

Hoe werk je makkelijk samen met mensen die anders zijn dan jij?
Uitzending

Diversiteit op de werkvloer. Niemand uitsluiten, dat wil op zich iedereen. Maar is het niet lastig om te werken met mensen die anders zijn? Is het goed om diversiteit te stimuleren? En hoe doe je dat dan?

Rens de Jong sprak in het programma BNR Werkverkenners met Fiona Harmsen van Be.People en Sandra Ballij van onder andere Ctaste en Ctalents.

Sandra Ballij weet zeker: “Het bedrijf van morgen is een bedrijf dat diversiteit succesvol weet te implementeren.” Sandra richtte eerst het bedrijf Ctaste op. Een uniek restaurant waar je kunt eten in het donker dat gerund wordt door blinden en slechtzienden. Vanuit het talent dat ze in haar eigen restaurant ontmoette, richtte ze het bedrijf Ctalents op. Ctalents ondersteunt jong professionals tussen de 18 en 35 jaar die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn bij het vinden van betaald werk. “Deze mensen zijn vaak zeer talentvol en zetten hun talent op een andere manier in. “

Natuurlijk helpt de Participatiewet wel om diversiteit te stimuleren en op de kaart te zetten. “Maar”, zo meent Sandra, “je moet dit als bedrijf wel echt willen. Anders werkt het op lange termijn zeker niet.” Fiona Harmsen is het daar mee eens. Zij is binnen de diversiteit van mensen binnen organisaties altijd op zoek naar de overeenkomsten. “Diversiteit is niet makkelijk. Communicatie is misschien niet makkelijk in het begin. Maar uiteindelijk geeft het wel energie en je krijgt er een fijner bedrijf voor terug.”

Tips om diversiteit succesvol te implementeren

  • Sta open voor andere gedachtes
  • De wil om te leren
  • Heb vertrouwen
  • Leer communiceren

Interview Sandra Ballij, Ctalents

BNR Werkverkenners - 29 november 2017
Beluister de uitzending
Terug naar het overzicht